info@incassokamer.nl | Contact
Wij helpen u verder... Bel 0527 - 618 470

Voorbeeld: Garantie

U verkoopt aan een bedrijf een computer. Daarnaast ook de software plus de installatie ervan op deze computer. U levert het geheel af en de klant is tevreden. Echter na ongeveer drie maanden crasht de harde schijf van de computer. Uw klant wil dat u niet alleen de harde schijf gratis vervangt, maar ook alle software en bestanden opnieuw installeert. U heeft daar veel werk aan en stuurt uw klant de rekening voor het opnieuw installeren van de software en de bestanden. Uw klant weigert pertinent deze rekening te betalen. Hij is van mening, dat u aansprakelijk bent voor zijn schade. U bent echter van mening, dat de software en bestanden hier geen garantie kwestie is.
Wanneer u goede algemene voorwaarden heeft en deze ook van toepassing zijn waarbij er geen sprake is van vernietigingsgronden, dan zal in veel gevallen de garantie zich hier beperken tot de vervanging van de harde schijf. Het opnieuw installeren van de software en overzetten van bestanden valt dan buiten de garantie en uw cliŽnt moet daar normaal weer voor betalen. In de meeste gevallen zal de rechter het daarmee eens zijn.
Bel DirectBel Direct!

Bel: +31 (0)527 - 618 470 U wilt meer weten?, neem dan nu contact op met onze consultants. of vraag onze informatie aan.

Laat anderen het ook weten...
Nieuws
Volg ons nieuws via:
RSS Incassobureau De Incassokamer BV Rss feed