info@incassokamer.nl | Contact
Wij helpen u verder... Bel 0527 - 618 470

Algemene Voorwaarden Gebruiken

Bij het gebruik van uw algemene voorwaarden is het van belang, dat uw klanten er tijdig kennis van hebben kunnen nemen. Dit is echter een nogal ruim begrip, dat wettelijk vaak wel maar niet altijd waterdicht is. Bij een juist gebruik van de algemene voorwaarden is de kans op het niet toepasselijk verklaren door de rechter geminimaliseerd. Ook een beroep doen op vernietigbaarheid van een of meerdere bedingen wordt daardoor nagenoeg uitgesloten.

Wij adviseren u uw voorwaarden te overleggen "voor" of "tijdens" het sluiten van de overeenkomst met uw klant (bijvoorbeeld bij offertes en/of opdrachtbevestigingen.) Dit kan door ze aantoonbaar te overleggen bij de offerte en/of opdrachtbevestiging. Uiteraard met de vermelding dat ze van toepassing zijn op al uw transacties. Een andere mogelijkheid is om ze standaard op de achterzijde van uw correspondentie te laten drukken. U dient dan wel uitdrukkelijk op de voorzijde te vermelden, dat ze op de achterzijde vermeld staan en van toepassing zijn op al uw transacties.

Bij de rechtbank gaat men er namelijk vanuit dat papier aan één zijde bedrukt is. Pas op bij faxberichten!

Bij het online aangaan van een overeenkomst verdient het de aanbeveling uw algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden ook digitaal goed leesbaar zichtbaar en afdrukbaar te maken. Wij adviseren u dan dat de klant pas na een uitdrukkelijk akkoord met uw voorwaarden zijn opdracht door kan sturen. Veelal gebeurt dit op websites middels het verplicht aanvinken.

Heeft u al voorwaarden en twijfelt u of u deze juist hanteert? In dit geval is het handig om een scan te laten uitvoeren. Wij controleren daarbij diverse handelsdocumenten en geven u mogelijke knelpunten, advies en oplossingen. Voor meer informatie Bel nu +31 (0)527 - 618 470 of vul het aanvraagformulier in.

Vanzelfsprekend staan wij met raad en daad voor u klaar.
Bel DirectBel Direct!

Bel: +31 (0)527 - 618 470 U wilt meer weten?, neem dan nu contact op met onze consultants. of vraag onze informatie aan.

Laat anderen het ook weten...
Nieuws
Volg ons nieuws via:
RSS Incassobureau De Incassokamer BV Rss feed